Bokhandlere

BokhandelSelv om stadig flere henter inspirasjon og informasjon fra nettet, så er bøker på ingen måte på vei til å dø ut. Bøker har vært en del av menneskeheten i mange århundrer, og kommer nok fortsatt til å være det en stund fremover – selv om e-bøker blir stadig mer populært, der man leser gjennom et nettbrett eller en mobiltelefon. Men at bokhandlerne opplever en dramatisk nedgang er det ingen tvil om, og stadig mer av handelen blir flyttet over til de mange bokhandlerne på nettet.

Og det blir også en stadig økende konkurranse da flere selskaper nå etablerer bokhandel på nett. Vi skal her se nærmere på fem av de største aktørene på nettet, og samtidig komme med noen anbefalinger til hvilken bokhandel på nett vi råder deg til å gjøre handelen hos.

ARK Bokhandel

ARK er uten tvil den største bokhandlerkjeden i Norge, og har de seneste årene også blitt nokså store på nett. Det er en bokhandel på nett som samkjører de fleste tilbudene sine sammen med de fysiske butikkene, og som gir deg muligheten til å hente produktene i din nærmeste ARK-butikk dersom du vil spare fraktkroner. Du får uansett fri frakt for handler på over 199 kroner, noe som er greit dersom man bestiller to eller flere bøker. Mange gode tilbud og et godt utvalg gjør at mange velger ARK når de skal handle bøker på nett.

Tanum

Også Tanum er en av de mange bokhandlerkjedene i Norge, selv om de på langt nær er like store som ARK Bokhandel. Utvalget av bøker i nettbutikken er det dog ingenting å si på, og her finner man alt fra tegneserier til de mest populære romanene og faktabøkene. Tanum har ofte kampanjer der de kjører fri frakt, og har også et godt utvalg av e-bøker til rimelige priser.

Norli

Norli er den nest største bokhandlerkjeden i landet, og har etter hvert også etablert seg som en seriøs bokhandler på nett. De kjører samme tilbud som ARK når det kommer til frakten, med fri frakt på alle ordre over 199. Også Norli har gode tilbud og et bra utvalg av e-bøker. Norli har som kjent fysiske filialer i mange norske butikker, så her kan man fint bestille bøkene på nettet før man stikker nedom butikken og plukker de opp. De fleste av tilbudene i nettbutikken samsvarer med de bøkene som er på salg i den fysiske butikken

Haugenbok.no

Haugenbok.no er en av få nettbutikker som ikke har en stor bokhandelkjede bak seg, men som kun eksisterer på nettet. De har gjort stor suksess på det norske markedet, og kanskje spesielt innenfor fagbøker og skolebøker har Haugenbok.no gjort seg populær. Men man finner et meget godt utvalg av de nyeste og bestselgende romanene her, til priser som ingen av de andre aktørene kan måle seg med. Her kan man regne med å spare kroner på hver eneste bok man kjøper.

Bokkilden

Bokkilden er en kjær og kjent aktør for mange, da de har vært til stedet i nokså mange år. En god grunn til å handle her er at de gir deg en garanti på at du finner bestselgerne billigst her – ved at de har en fast rabatt på 12,5% av anbefalt utsalgspris (som de fleste bokhandlerne opererer med). Utvalget er det ingenting å si på, og med såpass gode avslag vil Bokkilden være et naturlig valg når det kommer til bokhandlere på nett.